Ontdubbelen van locaties

Als dezelfde locatie meerdere keren voorkomt, dan is het soms niet verstandig om de dubbelen te verwijderen, omdat aan deze locaties andere content gekoppeld kan zijn, waardoor informatie verloren kan gaan.

In dat geval is het beter om de locaties samen te voegen. Bij de lijst locaties (Content - Locaties) vind je daarvoor de knop "Samenvoegen". Selecteer alleen de locaties die je wilt samenvoegen.

Stappen daarna zijn:

  1. Kies de locatie die je wilt behouden. De andere locaties verdwijnen.
  2. Je kan van de locaties die verdwijnen, specifieke gegevenselementen toch behouden door deze aan te vinken.
  3. Onderaan het scherm zie je welke gekoppelde gegevens er zijn. Deze worden "omgehangen" naar de locatie die overblijft en zo dus allemaal behouden.

LET OP

Een van de gekoppelde gegevens is "person-location". Dit bevat gegevens over de personen die beheerder zijn van de locatie. Deze worden ook allemaal automatisch behouden. Maar dit hoeft niet altijd gewenst te zijn.

Stel er is een museum met een officiele beheerder. Maar een "gewone" persoon heeft ditzelfde museum ook aangemaakt. Zodra deze twee worden samengevoegd, worden de officiele beheerder en deze persoon allebei beheerder van het overgebleven museum. Dit kan worden voorkomen door direct na het samenvoegen de andere persoon weer te verwijderen als beheerder (op de tab "Beheer").

TIP

Klik op bij de lijst locaties (Content - Locaties) op de knop "Breder scherm". Hierdoor ga je de volle schermbreedte gebruiken en dat is handig als je de locaties die je wilt samenvoegen omdat je dan meer gegevens tegelijk kan bekijken.