Bericht

Nog even voorstellen…

Geplaatst op 23 september 2020, 00:01 uur

Na jarenlang vanuit Gouda Bruist actief lid geweest te zijn van de coöperatie Gebiedonline, is Peterpaul Kloosterman sinds 1 maart 2020 aangetreden als voorzitter van het bestuur.
 
Peterpaul is van huis uit grafisch ontwerper en heeft in 2018 het logo van Gebiedonline belangeloos gemaakt. De laatste 15 jaar heeft hij zich steeds meer ontwikkeld tot ontwerper van sociale interactie en burgerkracht. In zijn woonplaats Gouda stond hij aan de wieg van het bewonersnetwerk Gouda Bruist en was hij de bedenker en aanjager van allerhande buurt- en bewonersinitiatieven. Landelijke bekendheid kreeg het project GOUDasfalt, een burgerinitiatief dat verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling en exploitatie van een kansrijk maar vervuild en vervallen industrieterrein aan de oever van de Hollandse IJssel. Dit project won de Meer dan Handen Vrijwilligersprijs en wordt als voorbeeldproject gezien in het kader van de nieuwe Omgevingswet.
 
Peterpaul: “Gebiedonline zie ik als een soort meta-burgerinitiatief. Het zelf eigenaar en ontwikkelaar zijn van de software waarmee je online communities kunt vormgeven, is een vorm van regie nemen over je eigen omgeving en waarde creëren voor je eigen gemeenschap zonder jezelf en je data uit te leveren aan partijen die er hele andere doelstellingen op na houden. Als kersverse voorzitter heb ik de ambitie om de coöperatie financieel gezond te houden, zakelijk transparant te laten functioneren en te laten groeien. Niet als doel op zich, maar als middel om burgerkracht te ondersteunen te versterken. Met het oog daarop lijkt het me ook goed als we coalities smeden met andere organisaties die bewoners- en burgerinitiatieven ondersteuning bieden, zoals LSA bewoners.”
 
De afgelopen maanden heeft het bestuur het boekhoudsysteem opnieuw ingericht en de verslaglegging verbeterd. Op basis daarvan kunnen we de leden met een inzichtelijke jaarrekening/bestuursverslag en kwartaalberichten goed geïnformeerd houden over het reilen en zeilen van de coöperatie.
» zie onze eerste tussentijdse rapportage

Illustration
 
Deel dit: